Olijfolie
Net zo voor wijn, hebben we jarenlang de tijd genomen om veel producenten te bezoeken om meer te weten te komen over de producten en de manieren om ze te maken. Van het snoeien van de bomen, tot de oogst of de winning van de olie en de verschillende manieren van decanteren.
In de loop van de tijd hebben we ontdekt dat producenten natuurlijk werken met kwaliteit in het achterhoofd.
Hier bieden wij soorten olijfolie aan die direct na de oogst koud geperst worden zodat zowel de aroma's als de antioxidanten behouden blijven.
En net als bij wijn is er olie en olie. Als elke olie die we aanbieden authentiek is, hebben ze verschillende smaken, afhankelijk van de cultivar (gelijk aan de druivensoort), de terroirs, het klimaat,... en de processen die worden gebruikt voor de extractie, de decantatie.
Onze oliën zijn biologisch gecertificeerd om insecticiden te vermijden die vaak worden gebruikt in de conventionele landbouw.
Het belang van een biologische olie
Bepaalde insecten zijn formidabel in het afbreken van de olijven, of het nu de olijfvlieg is of andere parasieten. In de conventionele landbouw, om de vruchten te beschermen, zal een spray van een persistent insecticide de vruchten het hele seizoen bewaren. Helaas voor ons mensen zijn we ook gevoelig voor deze krachtige neurotoxische insecticiden.
Dus in biologisch spuiten we natuurlijk geen insecticiden maar een soort klei die de olijven omhult, zodat insecten de olijven niet kunnen bereiken. Het nadeel van deze tweede huid is dat deze met het water meegaat, dus het zal nodig zijn om de behandeling meerdere keren uit te voeren in geval van regen, maar ook om een reinigingsstap toe te voegen voordat de olijven worden geperst.
! Net als bij wijn moet er aandacht worden besteed aan de sopslag: bewaren op een koele, droge plaats, uit de buurt van licht en warmtebronnen, bij een temperatuur van ongeveer 15°!