Ingrediënten
Stuk rundvlees 3 cm - 4 cm dik
Parmezaanse stukjes
Raket
Cherry-tomaten
Grof zout
Zwarte peper
Verhit je pan op hoog vuur en gril het vlees ongeveer 2 minuten aan elke kant. Afhankelijk van de dikte van het vlees, varieert de kooktijd, maar tagliata wordt zeldzaam gegeten ... besteed geen tijd aan het omdraaien van het vlees, geduld is de moeder van alle deugden ...
Voeg als het vlees gaar is het grove zout en peper toe. (zout het vlees na het koken om te voorkomen dat het uitdroogt). Snijd het in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed. Besprenkel met olijfolie (en naar smaak met balsamicoazijn), besprenkel met gehakte cherrytomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas.
Serveer met gegrilde groenten, salade en karaktervolle rode wijn:
Barolo, Barricadiero, Coccia Pazza, Montefalco Sagrantino, Coste di Moro